Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Találtam egy...

2017.08.11

Találtam egy rövid méltatást Szepes Erika tollából (akit akkor még nem ismertem) az Ezredvég digitalizált változatában, még 1997 szeptemberére datálhatóan, az az évben megjelent Roskadás című versekötetemről...

Íme:

A megjelent köteteket a kiadók általában szűkszavúan bocsátották útra, a szerzőkről is keveset lehet tudni. Igaz, rövidek még az életrajzok, legtöbbjüknél most kezdődik a klasszikus „Voltam…” felsorolás. Néhányan már több megjelent művel dicsekedhetnek, mások az első önálló kötet előtt csak újságokban, folyó­iratokban publikáltak. Kritikai visszhang alig-alig van, a róluk szóló írásokra leginkább a kézenfogás gesztusa jellemző. A közelmúltban volt ugyan néhány tehetséges és szerencsés ifjú író, aki megjelent kötete kapcsán nagy sajtónyilvánosságot kapott – róluk most itt nem esik szó. Az alábbi rövid bemutatások az 1997-ben megjelent kötetekről ugyan csak tájékoztató jellegűek, de remélem kedvet kapnak egy-egy fiatal költővel vagy próza­íróval való megismerkedésre.

"A Seneca Kiadó Thesaurus sorozatában jelent meg [...] a huszonnyolc esztendős Novák Valentin Roskadás című verseskötete, melyben sajátosan újszerű, indulatos megfogalmazású, erőteljes, olykor a durva humort sem nélkülöző kifejező eszközökkel megírt, XX. századi varázsénekek sorakoznak."